Dit keer een vegetarisch energiebeperkt recept
De laatste jaren is het koolhydraatarme dieet erg populair geworden. Als mensen het goed doen vallen ze hier goed van af. Maar zoals bij alle diëten is het belangrijk om hierbij goede begeleiding te zoeken omdat snel fouten gemaakt kunnen worden in de uitvoering van het dieet. Het is namelijk niet de bedoeling om het heel lang heel streng te doen omdat tekorten in voedingsstoffen kunnen optreden.
Als je dit recept koolhydraatarm wil maken zou je de aardappelen eruit kunnen halen en vervangen voor meer groenten.
Boerenomelet met tomatensaus
Energiebeperkt vegetarisch hoofdgerecht voor 2 personen
- 1 blikje tomaatblokjes of tomatenpuree
- (1 dl rode wijn)
- 1 eetlepel sojasaus
- 2 eetlepels tomatenketchup
- 1 eetlepel zoetstof
- 2 kleine uien
- 1 rode paprika
- 3 eieren
- 100 gram magere kwark
- 40 gram geraspte kaas 20+ (slankie)
- 10 gram margarine
- 200 gram voorgekookte aardappelschijfjes
- peper en zout
- 1 kropsla
- 1 eetlepel sladressing naturel zonder oliie
Tomaatblokjes fijn maken en vermengen met sojasaus, ketjap en eventueel de rode wijn. Geheel aan de kook brengen en op een zacht vuurtje tot de helft laten inkoken. Op smaak maken met peper en zout en eventueel een eetlepel zoetstof.
Intussen ui pellen en snipperen. Paprika schoonmaken en in blokjes snijden. Eieren losroeren met de kwark, kaas, zout en peper. In een koekenpan met een anti-aanbaklaag 10 gram margarine verhitten en hierin de uien en de paprika gedurende 2 minuten bakken.
Groente en aardappelschijfjes door het eimengsel roeren. Bak het eimengsel zachtjes in dezelfde koekenpan tot het ei gestold is.
Boerenomelet halveren en serveren met de ingedikte tomatensaus en de kropsla met sladressing naturel.
Bereidingstijd: 35 min
Benieuwd naar andere recepten van Claudia Frijns? Download het receptenboekje of maak een afspraak.